Τι θα παρουσιάσουν στον ΠτΔ οι Δήμοι της Πάφου;

Από δύο ώριμα έργα θα παρουσιάσει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στην επίσκεψη του στην Πάφο την 8η Ιουνίου, κάθε μια από τις τέσσερις δημοτικές αρχές της επαρχίας. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων Πάφου, Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος διευκρίνισε επίσης ότι πέραν των έργων κάθε Δήμου, θα τεθούν ενώπιον του Προέδρου Αναστασιάδη και ώριμα έργα υπερτοπικής σημασίας.

Στη σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους συνεργάτες του, τόνισε ο κ. Φαίδωνος, θα παρακάθονται 33 ατομα, μεταξύ των οποίων υπουργοί, οι τέσσερις βουλευτες της επαρχίας, οι Δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι των τεσσάρων Δήμων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Πάφου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ, ο Έπαρχος Πάφου και υπηρεσιακοί παράγοντες.


«Στη συνάντηση θα θέσουμε ενώπιον του Προέδρου τα ώριμα έργα που υπάρχουν σε κάθε Δήμο», τόνισε ο Φαίδωνας Φαίδωνος. « Παρόμοιες συνεδρίες, θα γίνουν σε κάθε επαρχία. Ο κάθε Δήμος θα παρουσιάσει τα ώριμα εργα του. Ο Δήμος Πάφου, θα παρουσιάσει τα ώριμα έργα της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου και της σύνδεσης και ανάδειξης της πλατείας 28ης Οκτωβρίου.

Ο Δήμος Γεροσκήπου θα θέσει ενώπιον του Προέδρου την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου του και τη δημιουργία ενός κυκλικού κόμβου.

Ο Δήμος Πέγειας, θα ζητήσει την λειτουργία και στελέχωση του υφιστάμενου σταθμού ασθενοφόρων και την αποκατάσταση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου για να λειτουργήσει ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς τη δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου και την ανάπλαση του κατασκηνωτικού χώρου της περιοχής».

Άλλα έργα που η Πάφος έχει να παρουσιάσει ως ώριμα , στη συνάντηση της 8ης Ιουνίου, ανέφερε ο πρόεδρος της ΣΕΚΟ Πάφου, είναι η επέκταση του νέου Δικαστικού Μεγάρου, η ανέγερση νέας φάσης του Αστυνομικού Σταθμού Πάφου, ο βόρειος παρακαμπτήριος και η κατασκευή προβλήτων στα λιμανάκια Πάφου και Λατσιού.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου