Τους υποψήφιους ευρωβουλευτές παρουσίασαν σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πάφο ΕΔΕΚ – Οικολόγοι

Τους υποψήφιους ευρωβουλευτές παρουσίασαν σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πάφο ΕΔΕΚ – Οικολόγοι

Προεκλογική συγκέντρωση για τις Ευρωεκλογές πραγματοποίησαν  στην Πάφο από κοινού το ΚΣ ΕΔΕΚ και οι Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές , στο πλαίσιο της οποίας παρουσίασαν τους έξι υποψήφιους ευρωβουλευτές της συνεργασίας ΕΔΕΚ – Οικολόγων, Γιαλλουρίδη  Σταύρο, Παπαδάκη Δημήτρη, Περδίκη Γιώργο, Ρουσή Μάκη, Σοφοκλέους Σοφοκλή και Χρυσοστόμου Ελένη.

Μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση απόψε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου χαρακτήρισε τις επικείμενες Ευρωεκλογές ως «μια κρίσιμη εκλογική διαδικασία που σχετίζεται άμεσα με την προοπτική του εθνικού μας θέματος», αλλά και το «μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


Ο κ. Ομήρου σημείωσε ότι  «σε μια εποχή όπου οι λαοί σε ολόκληρη την Ευρώπη αντιμετωπίζουν τη βαθιά οικονομική ύφεση, την αλματώδη αύξηση της ανεργίας, το υψηλό κόστος ζωής», οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν «ανάμεσα στο όραμα για μια προοδευτική Ευρώπη, όπου οι πολίτες, τα κράτη μέλη και τα θεσμικά όργανα θα συνεργάζονται για την αντιμετώπιση των ζωτικών θεμάτων για τους λαούς της Ευρώπης και μια συντηρητική Ευρώπη, όπου το μέλλον των κρατών και των πολιτών θα βρίσκεται στα χέρια της αγοράς».
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια, όπου οι συντηρητικές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είχαν την πλειοψηφία στην Ευρώπη, «ακολούθησαν μια πολιτική τυφλής εμπιστοσύνης στην αγορά, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των λίγων και όχι των πολλών».

Σήμερα, συνέχισε, «βλέπουμε τη ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν οι ελλιπώς ρυθμιζόμενες αγορές. Το χάος που μπορεί να προκαλέσει η ασυλλόγιστη επιδίωξη του κέρδους».

«Εμείς», τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, «απορρίπτουμε την ηγεμονία της αγοράς και επιμένουμε στην προτεραιότητα της πολιτικής και της συμμετοχής των πολιτών, της Δημοκρατίας και των θεσμών απέναντι στην αγορά και στην οικονομία».
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ επεσήμανε ότι την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος Αναστασιάδη προέβη σε «απαράδεκτες υποχωρήσεις στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης προτού καν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις», απέφυγε να επιδιώξει οποιαδήποτε δέσμευση της τουρκικής πλευράς στο εδαφικό, στο περιουσιακό, στο προσφυγικό, στο θέμα των εποίκων, στον τερματισμό της κατοχής, στην κατάργηση των εγγυήσεων.

Και επειδή», συνέχισε, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προβάλλει τον ισχυρισμό ότι όλα αυτά τα θεμελιώδους σημασίας θέματα που αποτελούν την ουσία του Κυπριακού περιέχονται στο λεκτικό της συμφωνίας  με την αναφορά σε απαράδεκτο status quo,  τον καλούμε να τα προτάξει στις συνομιλίες.

Για να διαπιστωθούν – όπως είπε – «οι πραγματικές προθέσεις της τουρκικής πλευράς αλλά και για να επιβεβαιώσει ο ίδιος έμπρακτα τη δική του ερμηνεία της συμφωνίας».

Μιλώντας εκ μέρους του Κινήματος των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ο κ Σάββας Φιλίππου ανέφερε “ “οι άνθρωποι ζητούν λύσεις, τα κόμματα, έπρεπε να δίνουν αυτές τις λύσεις αλλά δυστυχώς δεν το έκαναν”.

“Τα μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ δυστυχώς επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο για τις οικονομικές ατασθαλίες που τα ίδια δημιούργησαν στους ημικρατικούς οργανισμούς στο δημόσιο και στην κοινωνία γενικότερα”, είπε ο κ Φιλίππου, σημειώνοντας πως το κυβερνών κόμμα με την Κυβέρνηση αντί να κτίσουν την ενότητα φέρνουν την διάσπαση σε πρωτοφανή για την Κύπρο καταστάσεις όπου Υπουργοί αρνούνται να παραιτηθούν για χάρη των καρεκλών και προτιμούν να φύγουν από τα κόμματα τους.

Ο κ Φιλίππου σημείωσε πως αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι ότι αυτοί που μας διοικούσαν σήμερα ή δεν έκαναν την δουλειά τους σωστά, ή συνειδητά δούλευαν για τους ημέτερους και κατέστρεφαν τον τόπο με τις επιλογές τους.

Παρατήρησε επίσης πως ο κόσμος έχει απογοητευτεί πλήρως , απαξιώνοντας – όπως είπε- “την πολιτική και τους πολιτικούς”.

Αναφερόμενος στην συνεργασία των δύο κομμάτων της ΕΔΕΚ και των Οικολόγων ο κ Φιλίππου είπε πως είναι μια συνεργασία αλληλοκατανόησης και αλληλοβοήθειας.

«Δεν είναι μόνο για τις ευρωεκλογές που γίνεται αυτή η συνεργασία» είπε χαρακτηριστικά, αλλά έχει και να αποδώσει και σ΄ άλλους τομείς όπως είναι στην Βουλή στο Εθνικό συμβούλιο αλλά και σε κοινές θέσεις απέναντι σε σοβαρά προβλήματα όπως είναι το Κυπριακό με την κοινή διακήρυξη ,στους ημικρατικούς στην κοινωνία γενικότερα, και σε πολλούς άλλους τομείς .

Εμείς κατέληξε, ενώνουμε δυνάμεις πραγματικά και όχι στα λόγια όπως κάνουν κάποιοι άλλοι.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής συγκέντρωσης χαιρετισμό απηύθυναν και οι έξι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της συνεργασίας ΕΔΕΚ- ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ.