Το ΔΣ του ΣΑΠΑ αποφάσισε τη συνέχιση της διαδικασίας παραλαβής της βιολογικής μονάδας

Τη συνέχιση της διαδικασίας παραλαβής της βιολογικής μονάδας αποφάσισε σε συνεδρία του σήμερα  το Διοικητικό συμβούλιο του ΣΑΠΑ.

Συγκεκριμένα, η ολομέλεια του Δ.Σ., σύμφωνα με το μέλος της Αd Hoc επιτροπής Ανδρέα Χρυσάνθου, ενέκρινε κονδύλι 50 χιλιάδων ευρώ για αγορά υπηρεσιών από το επιστημονικό προσωπικό της μονάδας καθώς και από το τεχνικό προσωπικό της μονάδας για μια μεταβατική περίοδο, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της βιολογικής μονάδας και να μην παρουσιαστεί -όπως είπε- κανένα λειτουργικό πρόβλημα.


Στο μεταξύ, σε συνεχείς διαπραγματεύσεις βρίσκεται το Διοικητικό συμβούλιο του ΣΑΠΑ με την εταιρεία ΕΝVITEC που διαχειριζόταν μέχρι πρόσφατα το βιολογικό σταθμό επεξεργασίας των λυμάτων, προκειμένου να γίνει ομαλά η παράδοση και παραλαβή του σταθμού.

Η εταιρεία, όπως αναφέρθηκε, διεκδικεί από το ΣΑΠΑ τις οφειλές για τη διαχείριση της μονάδας από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι και το Μάρτιο.

Την Τρίτη η ENVITEC  απέλυσε το προσωπικό που διαχειριζόταν τη μονάδα στην οποία παρέμειναν πλέον μόνο τέσσερις μηχανικοί για να παραδώσουν.

Το μέλος της Αd Hoc επιτροπής που συστάθηκε προς το σκοπό αυτό Βάσος Δημητρίου, ανέφερε πως διαπιστώνεται αδυναμία της μονάδας διότι απαιτείται εξειδίκευση. Στην προσπάθεια του να εξασφαλίσει ομαλή λειτουργία της μονάδας το ΣΑΠΑ – όπως είπε- με τη σύμφωνο γνώμη και του Γενικού Ελεγκτή προσέλαβε ως σύμβουλο του τον πρώην Διευθυντή του Τμήματος Δημοσίων Έργων Νίκο Ιακώβου.

Στην Ad Hoc επιτροπή συμμετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Χρυσάνθου, Βάσος Δημητρίου, Εύρος Λοιζίδης και ο κοινοτάρχης Λέμπας Θουκυδίδης Χρυσοστόμου, που είναι και μηχανικοί.