Το θέμα της συμπλεγματοποίησης υπηρεσιών μεταξύ δήμων Πάφου και Γεροσκήπου στη συνάντηση Βέργα και Παυλίδη

Το θέμα της συμπλεγματοποίησης υπηρεσιών μεταξύ δήμων Πάφου και Γεροσκήπου στη συνάντηση Βέργα και Παυλίδη

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ,κυρίως, τις δυνατότητες και την προοπτική μιας ενδεχόμενης συνεργασίας


μεταξύ των όμορων Δήμων Πάφου και Γεροσκήπου συζήτησαν οι δήμαρχοι των δύο τοπικών αρχών Σάββας Βέργας και Μιχάλης Παυλίδης αντίστοιχα, σε συνάντηση που είχαν στο γραφείο του δημάρχου Πάφου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό το φως των αντικειμενικών δυσκολιών που προκαλεί η οικονομική κρίση στον ευαίσθητο τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ανάγκης για συνεννόηση και συνεργασία των δύο δήμων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Γεροσκήπου για την σημερινή συνάντηση, που είχε μοναδικό θέμα συζήτησης – όπως είπε-, το θέμα της συμπλεγματοποίησης υπηρεσιών ώστε να μπορέσουν να εξασφαλιστούν περισσότερα κονδύλια για τους δήμους.

Είμαστε είπε, «σε μια περίοδο που θα συζητήσουμε τους προϋπολογισμούς για το 2014 , και η προκαταρκτική αυτή συνάντηση έχει ασχοληθεί με το θέμα των υπηρεσιών όσον αφορά την τροχονομία, το θέμα της επιθεώρησης των παραλιών και του καλύτερου συντονισμού ή ακόμη και της καλύτερης συνεργασίας στο θέμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για να μην σημειωθούν κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο παρελθόν».

Ο κ Βέργας εκτίμησε πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος για αυτού του είδους την συνεργασία και σημείωσε πως θα ακολουθήσει η ενημέρωση των δημοτικών συμβουλίων και στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση , μετά και την αυριανή γενική συνέλευση της Ένωσης Δήμων ,- όπως ανέφερε-, που θα δώσει κατευθυντήριες γραμμές ώστε να προχωρήσουν οι δήμοι σε συνεργασία.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε πως μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διέρχεται ο τόπος, οι δήμοι Πάφου και Γεροσκήπου άρχισαν τις διαβουλεύσεις όσον αφορά την συνένωση κάποιων υπηρεσιών  ή την προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων με την βοήθεια που μπορεί να παράσχει ο ένας δήμος στον άλλον, όπως είναι η τροχονομία, οι επιθεωρητές παραλίας και άλλα.

Ο κ Παυλίδης σημείωσε πως αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί, για να φθάσουμε ,- όπως είπε-, «σε ένα σημείο που να μιλάμε πλέον για εξοικονόμηση χρημάτων, ώστε να διατεθούν σε άλλα έργα που πρέπει να γίνουν στους δύο δήμους».

Ο κ Παυλίδης, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ακόμη πως το δημοτικό συμβούλιο της Γεροσκήπου είχε αποφασίσει από το Σεπτέμβριο του 2012 και εξουσιοδότησε τον δήμαρχο της Γεροσκήπου να διαβουλευτεί με τον όμορο δήμο της Πάφου.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/