Το καράβι απ΄ την Συρία!

Το καράβι απ΄ την Συρία!

Μετά την καταστροφή των 98 κοντέινερ με εκρηκτικές ύλες,


που έγινε με ανεξέλεγκτη έκρηξη στο Μαρί, συνεχίζουμε ακόμη να μετράμε τις ολέθριες συνέπειες. Ο άδικος θάνατος των 13 παλληκαριών αλλά και οι τεράστιες υλικές καταστροφές ήταν ο απολογισμός μιας βλακώδους απόφασης να φυλάξουμε το παράνομο φορτίο με προορισμό την Συρία. Μετά από 3 χρόνια από εκείνο το θλιβερό πρωινό έρχεται ένα άλλο γεγονός για να μας θυμίσει την τραγική μέρα.. Ιδιοκτήτης και πάλι του φορτίου του θανάτου πάλι η Συρία.
Μετά την απόφαση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων να παραδώσει η Συρία τα χημικά της για καταστροφή άρχισε να κτυπά η καμπάνα για την μετατροπή της Μεσογείου σε νεκρή θάλασσα. Παρόλο που κατά την έναρξη της κρίσης στη Συρία, οι Αμερικανοί επιστήμονες δήλωναν πως, αν εντοπιστούν τα χημικά της Συρίας, η μέθοδος της υδρόλυσης δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Τελικά όχι μόνο αποφασίστηκε η καταστροφή τους με τη συγκεκριμένη μέθοδος αλλά έχει επιλεγεί και ο χώρος της επιβαρυμένης σε μόλυνση, λεκάνης της Μεσογείου. Κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει μέχρι στιγμής γιατί ο Οργανισμός για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων ανακοίνωσε ότι είναι «τεχνικά δυνατόν» να καταστραφούν τα χημικά όπλα της Συρίας στη Μεσόγειο. Περίπου 700 τόνοι χημικών από τα άκρως επικίνδυνα αποθέματα του Άσαντ θα ριχτούν, αφού υποτίθεται καταστραφούν στην Μεσόγειο, με πιθανότερο σημείο το τρίγωνο μεταξύ Σικελίας – Μάλτας και της Κρήτης. Η μέθοδος καταστροφής τους που έχει επελέγη ( υδρόλυση) σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (των Αμερικανών βασικά) είναι ο πιο πολύπλοκος και πιο επικίνδυνος. Η διαδικασία ήδη γίνεται στο πλοίο το “MV Cape Rav’’ του αμερικάνικου ναυτικού το οποίο διαθέτει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες! Αυτό που δεν λέγεται για το πλοίο είναι ότι είναι παμπάλαιο και θα έπρεπε να είχε δοθεί για παλιοσίδερα εδώ και αρκετό καιρό. Η επικινδυνότητα ενός ναυτικού ατυχήματος είναι μεγάλη. Στην περίπτωση αυτή η Μεσόγειος θα έχει δηλητηριαστεί σε τέτοιο βαθμό που ούτε το δακτυλάκι μας δεν θα μπορούμε να βρέχουμε.
Ένας απλός τρόπος εξουδετέρωσης παραγόντων χημικού πολέμου, είναι η καύση. Παράγοντες όπως το sarin και το VX, είναι υγρά και πολύ εύφλεκτα. Η θερμότητα έχει την ικανότητα να διασπά τα μόρια σε μικρότερα, μη-τοξικά σωματίδια. Ο Άσαντ είχε δημιουργήσει ένα άκρως επικίνδυνο χημικό οπλοστάσιο και αντί να υφίσταται αυτός την περιβαλλοντολογική ποινή, την φορτωνόμαστε εμείς. Γιατί δεν καταστρέφουν τα χημικά στο δικό του έδαφος παρά τιμωρούμαστε εμείς για τις παρανομίες του Άσαντ; Γιατί άραγε έχουν επιλέξει να δηλητηριάσουν την Μεσόγειο;
Ο κίνδυνος της περιβαλλοντικής καταστροφής είναι πολύ μεγάλος, παρόλα αυτά κανένας δεν αντιδρά. Οι… εγκέφαλοι του σχεδίου επέλεξαν “διεθνή χωρικά ύδατα” για να μην προβάλλει περιβαλλοντικές και πολιτικές αντιρρήσεις κανένα κράτος, το οποίο δεν θα δεχόταν ανάλογη ενέργεια στο έδαφός του. Είναι προφανές πως μας περνάνε για χαζούς… Γιατί μόνο ένας χαζός μπορεί να πιστέψει ότι η καταστροφή των χημικών δεν θα έχει επιπτώσεις. Σας είπε κανείς ότι η θάλασσα έχει στεγανά και επειδή τα ονομάσατε διεθνή τα νερά μένουν εκεί και δεν ρυπαίνουν τα πάντα;
Οι χώρες που γειτνιάζουν με το σημείο «θάνατος» σιωπούν με τρόπο που αφήνει πολλά ερωτηματικά. Που είναι οι ακτιβιστές και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις από την Κύπρο μέχρι την Ισπανία να δημιουργήσουν την μεγάλη αντίδραση στην μεγάλη καταστροφή και μόλυνση της Μεσογείου; Μια θάλασσα που εδώ και χιλιάδες χρόνια ήταν το λίκνο που εκκόλαψε τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό αφήνεται στη μοίρα που αποφάσισε ο ΟΗΕ και την σιωπή των υπευθυνοανεύθυνων. Είναι βέβαιο ότι επιτελείται το μεγαλύτερο οργανωμένο και εκούσιο περιβαλλοντικό έγκλημα στην ανθρωπότητα.