Το «Λεύκωμα ενθυμημάτων» ξύπνησε αναμνήσεις δεκαετιών

Το «Λεύκωμα ενθυμημάτων» ξύπνησε αναμνήσεις δεκαετιών

Ο Οργανισμός Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 άνοιξε το πρόγραμμα Περι Πόλεως με την σημαντικότερη πτυχή του το “Λεύκωμα Ενθυμημάτων”. Με πρώτο σταθμό του τη Λέσχη Ευσέβεια και μια πετυχημένη σύναξη με παρουσία του Δημάρχου κ.Φαίδωνα Φαίδωνος, επιφανών καθηγητών, δασκάλων και σημαντικών ανθρώπων που έχουν συνεισφέρει στη πόλη, το Λεύκωμα Ενθυμημάτων ξύπνησε αναμνήσεις δεκαετιών.

pafos24


Μέσα από τον χαιρετισμό του ο Προέδρος του Οργανισμού Πάφος 2017 Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης, αναφέρθηκε στην δυναμική που έχει δημιουργήσει ο θεσμός και την περαιτέρω εξέλιξή του μέσα από το πολιτιστικό πρόγραμμα που δημιουργεί. «Θυ-μόμαστε και ανατρέχουμε στο παρελθόν για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον, να μάθουμε από τους ανθρώπους που πέτυχαν, δημιούργησαν και μεγαλο-ύργησαν σ’αυτή την πόλη και άφησαν σε εμάς ως παρακαταθήκη με υποχρέωση μας τα συνεχίσουμε».

pafos24

Τη σκυτάλη πήρε ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Λέσχης «Ευσέβεια» κ.Χριστάκης Νεοκλέους ο οποίος μέσα από πρακτικά από το 1911 έκανε μια σημαντική, ιστορική αναδρομή από την ίδρυση της Λέσχης και τη γενικότερη σημασία της και το ρόλο της στην τοπική κοινωνία μέσα από την ψυχαγωγία των πολιτών.

pafos24

Κλείνοντας με τη δική της κατάθεση ως συντονίστρια του προγράμματος κ.Ελίζα Χριστοφόρου ανέφερε, «…Καιρός να τα συμμαζέψουμε. Να περπατήσουμε ξανά την Πάφο των παιδικών μας χρόνων, των αφηγήσεων των πατεράδων μας, των παππούδων και των γιαγιάδων μας, καιρός να γνωρίσουμε την Πάφο που αφήσαμε πίσω μας.. Ίσως έτσι εκτιμήσουμε ξανά την Πάφο του σήμερα και ίσως αρχίσουμε να την αγαπάμε από την αρχή… Αφηγήσεις, φωτογραφίες, κιτρινισμένα γράμματα, παλιές εφημερίδες, συζητήσεις που να φτάνουν στο σήμερα.. Ας είναι η σημερινή συνάντηση αυτή, το πρώτο έναυσμα, το πρώτο σινιάλο για το ξεκίνημα του ταξιδιού.. από το χτες στο σήμερα..»

pafos24

Επόμενοι σταθμοί του Λευκωμάτος Ενθυμημάτων θα συνεχίσουν σε γειτονιές της Πάφου όπως επίσης και με τη συλλογή υλικού στα Γραφεία του Πάφος2017 κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών.