Το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά

Το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά

Η κόρη του Παύλου Παπαϊωάννου Ραμόνα ντύθηκε στα χρώματα της αγαπημένης της ΑΕΚ.

Μεταγραφική περίοδος και στο άθλημα του στίβου αυτή την εποχή στην Ελλάδα και μια από αυτές που έγιναν έχει και κυπριακό ενδιαφέρον καθώς η 24χρονη Ραμόνα Παπαϊωάννου αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα της ΑΕΚ.


Ως γνωστό η Ραμόνα αντιπροσωπεύει και αυτά της Κύπρου με σημαντικές επιτυχίες πέρσι όπως τα τρία χρυσά στους ΑΜΚΕ 2013 του Λουξεμβούργου (100μ.200μ. 4Χ100μ.) και το αργυρό με την 4Χ100μ. της Κύπρου στους Μεσογειακούς στη Μερσίνη ενώ κατετάγη πέμπτη στα 200μ.

Ως φοιτήτρια στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών(παιδαγωγικό), πλέον θα μπορεί να προσφέρει στο σύλλογο όπου ο Πατέρας της Παύλος αγωνίστηκε για μια δεκαετία ως αμυντικός μέσος και έζησε μερικές από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές της ιστορίας του.

ramona

Είχε αποκτηθεί από τη Ρόδο τη σεζόν 1983-84 σε δύσκολες εποχές, αλλά πρόλαβε να ζήσει και τις μεγάλες στιγμές της πρώτης παρουσίας Ντούσαν Μπάγεβιτς αφού μέχρι να αποχωρήσει το Καλοκαίρι του 1993 είχε πανηγυρίσει τρία πρωταθλήματα (1989,1992,1993). Κορυφαία προσωπική στιγμή του όμως ήρθε στις 18/9/1985 όταν σκόραρε το μοναδικό γκολ στο ιστορικό 1-0 της ΑΕΚ επί της Ρεάλ Μαδρίτης για το τότε Κύπελλο UEFA. Στη Ρεάλ αγωνιζόταν και ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού Μίτσελ.

Με την αποχώρηση από την ΑΕΚ η οικογένεια διαμένει στην Πάφο και η Ραμόνα αγωνίζεται στα σπριντ με τον τοπικό ΓΣ Κόροιβος. Πλέον είναι και αθλήτρια της ΑΕΚ που πρέπει να αναφέρουμε πως στο γυναικείο στίβο είναι κυρίαρχη τα τελευταία χρόνια καθώς έχει κατακτήσει τα τελευταία τρία πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ασφαλώς με προσθήκες όπως αυτή της Ραμόνας Παπαιωάννου δείχνει πως θέλει να επεκτείνει την κυριαρχία της ενώ και η ίδια θα θέλει να πάρει τίτλους με το «Δικέφαλο» στο στήθος όπως έκανε κι ο πατέρας της.

Μεγάλο προσωρινό όνειρο, τι άλλο από το να τρέξει στην Ολυμπιάδα του Ρίο το 2016 στη Βραζιλία, αφού η καταγωγή της είναι και από τη «χώρα του καφέ» και συγκεκριμένα το Σάο Πάολο.

Εμείς δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε κάθε επιτυχία τόσο με τη φανέλα της ΑΕΚ που πλέον θα αγωνίζεται, όσο και με τα χρώματα της Κύπρου!