Το ορατόριο «Ευαγόρα της Κύπρος» μάγεψε το κοινό

Το ορατόριο «Ευαγόρα της Κύπρος» μάγεψε το κοινό

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο στην Τάλα, εκατοντάδες φιλότεχνοι κάτοικοι της επαρχίας και ξένοι επισκέπτες απόλαυσαν το ορατόριο «Ευαγόρα της Κύπρος».

Το έργο του συνθέτη Πόλυ Χαραλάμπους, παρουσιάζει την ιστορία τη Κύπρου από τον Βασιλιά Ευαγόρα το 411 π.Χ. μέχρι τον ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Η παραγωγή με πέραν των 550 συντελεστών επί σκηνής έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Κοινωνικής Συμμετοχής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017.


Συμμετείχαν η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, οι σολίστ Μαργαρίτα Ηλία, Μαρία Γεωργιάδου, Tina Chester, Έλενα Ευθυμίου-Δημοσθένους, Χρυσούλα Πενταρά, Μάριος Ανδρέου, Στέφανος Μανώλης, Κυριάκος Δρουσιώτης και Στέλιος Κακογιάννης καθώς και οι χορωδίες Άρης Λεμεσού, Ευαγόρας Αμμοχώστου, Δήμου Σωτήρας, Δήμου Αθηαίνου, και Ορφέας Πάφου. Έλαβαν επίσης μέρος Βυζαντινές χορωδίες και σχολές μπαλέτου.

Οι θεατές καταχειροκρότησαν στο τέλος της παράστασης τους συντελεστές και τους εμπνευστές της παραγωγής, η οποία μετά την όπερα, βάζει στο πολιτιστικό καλεντάρι της Πάφου ένα ακόμη εξειδικευμένο είδος τέχνης που απουσίαζε από την Κύπρο.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου
Photo: pafospress.com