Το σήριαλ με τις εκλογές στην Αναδιού καλά κρατεί

Το σήριαλ με τις εκλογές στην Αναδιού καλά κρατεί

Ήταν που ήταν ένα από τα χωριά αναφοράς στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ως μια από τις δύο μόλις κοινότητες στις οποίες καταγράφηκε ισοψηφία, σήμερα επανέρχεται στο προσκήνιο για ένα ακόμη πιο σπάνιο λόγο. Η περί ης ο λόγος Αναδιού, στην επαρχία Πάφου, θα πρέπει να προχωρήσει σε επαναληπτική ψηφοφορία μεθαύριο, Σάββατο, βάσει της απόφασης του Εφόρου Εκλογής.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε «επανάσταση» όμως στην κοινότητα των μόλις 20 ψηφοφόρων. Αιτία για την κοινωνική αυτή αναταραχή; Το γεγονός ότι δύο από τους 18 ψηφοφόρους που την Κυριακή προσήλθαν στις κάλπες και έδωσαν την «ισοπαλία» 9-9 μεταξύ των δύο υποψηφίων, αναχώρησαν ήδη στο εξωτερικό για τις γιορτές των Χριστουγέννων.


Κρίνοντας ότι οι συγκεκριμένοι δύο συγχωριανοί ανήκαν στο ίδιο… στρατόπεδο υποψηφίου και συνεπώς ότι η απουσία τους ευνοούσε τον έταιρο υποψήφιο, άλλοι επτά ψηφοφόροι που ανήκουν στο ίδιο στρατόπεδο με τους δύο ελλείποντες, διαμαρτυρήθηκαν στην Έπαρχο Πάφου για τον ορισμό της ψηφοφορίας το Σάββατο και παρέδωσαν τα εκλογικά τους βιβλιάρια.

Η ασυνήθιστη αυτή κατάσταση έχει προκαλέσει αμηχανία σε κρατικούς φορείς και αναμένεται αύριο να καταβληθεί κάθε προσπάθεια άρσης της δυσλειτουργίας.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου