«Τραύμα και Θεραπεία – Κυπριακή Αρχαιότητα και Σύγχρονη Τέχνη»

«Τραύμα και Θεραπεία – Κυπριακή Αρχαιότητα και Σύγχρονη Τέχνη»

Σας υπενθυμίζουμε πως στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάφου συνεχίζεται η έκθεση «Τραύμα και Θεραπεία – Κυπριακή Αρχαιότητα και Σύγχρονη Τέχνη» που είναι εμπνευσμένη από τις μοναδικές στο είδος τους θεραπευτικές πήλινες θερμοφόρες, καθώς και τα χειρουργικά εργαλεία της Ρωμαϊκής εποχής που εκτίθενται τα τελευταία χρόνια στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάφου. Σύγχρονοι καλλιτέχνες, μέσα από τις δημιουργίες τους, συνδιαλέγονται με την κυπριακή αρχαιότητα ενώ εμπνέονται είτε από το σκεπτικό είτε από τις ίδιες τις αρχαίες θερμοφόρες, με έργα σύγχρονης γλυπτικής, εγκαταστάσεις, και φωτογραφία.

Ο αυθεντικός αυτός συνδυασμός του χώρου και του χρόνου, του αρχαίου και του σύγχρονου, της επιρροής και της έμπνευσης, της δράσης και της επίδρασης, προσδίδει ουσία και περιεχόμενο στους στόχους του Pafos 2017 και αναδεικνύει τις βασικές του επιδιώξεις, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από την κεντρική ιδέα του Ανοιχτού Εργοστασίου Πολιτισμού.


Η έκθεση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της γενικότερης ιδέας του καλλιτεχνικού προγράμματος του Πάφος 2017 «Συνδέοντας ηπείρους, γεφυρώνοντας πολιτισμούς» ενώ αναμένεται να μεταφερθεί στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Aarhus της Δανίας που θα είναι επίσης Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Πολιτισμού για το 2017. Η έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO, θα παραμείνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάφου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2015.