Τριήμερη κράτηση στους 17χρονους που ξυλοκόπησαν μαθητή

Τριήμερη κράτηση στους 17χρονους που ξυλοκόπησαν μαθητή

Διάταγμα κράτησης τριών ημερών εξέδωσε την Παρασκευή το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εις βάρος τριών 17χρονων μαθητών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης.

Ο 15χρονος μαθητής Λυκείου της Περιφέρειας Πάφου, μετά την επίθεση που δέχτηκε από τους τρεις μαθητές, μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διέγνωσε ότι έφερε κάταγμα ρηνός και κάκωση κεφαλής και κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία.


Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ο 15χρονος έκανε παρατήρηση σε τρεις μαθητές, ηλικίας 17 ετών, που τον πλησίασαν και με προκλητικό τρόπο του ζήτησαν να σηκωθεί προκειμένου να χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι το παγκάκι στην παρουσία και μαθητριών.

Προτού ωστόσο να προλάβει να μετακινηθεί δέχτηκε επίθεση στο πρόσωπο και στο σώμα.

Το συμβάν όμως δεν έληξε εκεί αφού ο 15χρονος δέχτηκε εκ νέου επίθεση στις τουαλέτες του σχολείου του, όπου είχε μεταβεί με τη βοήθεια συμμαθητών του για να πλυθεί από την αιμορραγία που του προκάλεσαν τα κτυπήματα.

Μόλις ξεκίνησε καυγάς μεταξύ των μαθητών, καθηγητής του σχολείου εξουδετερώθηκε από τους ίδιους όταν επιχείρησε να επενέβη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο καυγάς ξεκίνησε μεταξύ του θύματος και ενός 17χρονου, ωστόσο μετά επενέβησαν και οι άλλοι δύο 17χρονοι.

Αρχικά η Αστυνομία δεν κατείχε μαρτυρία για τους δράστες και έσπευσε επί τόπου στο σχολείο προκειμένου να διερευνήσει το σοβαρό περιστατικό δίδοντας την πρέπουσα σημασία.

Οι τρεις 17χρονοι ανακρινόμενοι από την Αστυνομία ανέφεραν πως μετάνιωσαν για ότι έγινε και πως δεν ήθελαν να προκαλέσουν ζημιά στον 15χρονο, αλλά και ότι επιθυμούν να συμφιλιωθούν.

Το σχολείο αλλά και τον 15χρονο που νοσηλεύεται στο ΓΝ Πάφου επισκέφτηκαν ο Αναπληρωτής Επαρχιακός Επιθεωρητής Πάφου και λειτουργοί του Επαρχιακού Γραφείου του Υπουργείου Παιδείας.

Πηγή ΚΥΠΕ/Sigmalive