«Υιοθετήστε» μια οικογένεια το Πάσχα

«Υιοθετήστε» μια οικογένεια το Πάσχα

Το Πάσχα πλησιάζει και ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα όπου ο καθένας μας καλείται να περάσει από το δικό του οδοιπορικό των Παθών και της Ανάστασης του Κυρίου μας.

Σήμερα, το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, ανακοινώνει την έναρξη της εκστρατείας «Υιοθετήστε» μια οικογένεια το Πάσχα» που έχει ως στόχο να μην μείνει καμία οικογένεια και κανένα παιδί χωρίς γιορτινό τραπέζι ή χωρίς να νιώσουν τη χαρά της Ανάστασης.


Ας διανύσει λοιπόν ο καθένας μας το δικό του οδοιπορικό των Παθών, ας χαρούμε και ας γιορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας, αλλά ας μην λησμονήσουμε, ας μην ξεχάσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας. Αυτό το Πάσχα, ας μην αναλωθούμε στην αγορά περιττών υλικών αγαθών και ας «Υιοθετήσουμε» μια οικογένεια χαρίζοντας τη χαρά της ‘Ανάστασης’ σε όσους έχουν ανάγκη.  

Τι μπορείς να κάνεις; Μπορείς να προσφέρεις ότι και όσο εσύ μπορείς! Μπορείς να δώσεις σε μια οικογένεια τα απαραίτητα για ένα γιορτινό πασχαλινό τραπέζι. Μπορείς να προσφέρεις το πασχαλινό κόκκινο αυγό ή την λαμπάδα για την Ανάσταση.

Ο καθένας ότι μπορεί και θέλει να προσφέρει ώστε όλα τα τραπέζια να γεμίσουν, οι καρδιές να ευφρανθούν και οι ψυχές να παρηγορηθούν.

Γιατί να το κάνεις; Για να βιώσουμε τα πάθη και την ανάσταση του Χριστού συμμετέχοντας ενεργά σε αυτά με «συμπόρευση», «συσταύρωση» και «συνανάσταση». Τι πιο όμορφο από το να διδάξουμε στα παιδιά μας τη χαρά της εθελοντικής προσφοράς μαθαίνοντας τους να χαρίζουν από το περίσσευμα τους; Τι πιο ωραίο εμείς οι ενήλικες να δώσουμε από το υστέρημα μας σε άλλους ανθρώπους που έχουν περισσότερες ανάγκες;

«Υιοθέτησε» κι εσύ μια οικογένεια το Πάσχα επικοινωνώντας με το Σώμα Εθελοντών της επαρχίας σου τα οποία λειτουργούν από τα Επαρχιακά Συντονιστικά Συμβούλια Εθελοντισμού.

Επικοινωνήστε σήμερα με το Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού/Σώμα Εθελοντών της επαρχίας σας και ενημερωθείτε πώς μπορείτε να «Υιοθετήσετε» μια οικογένεια το Πάσχα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Λευκωσία 22512602, Λεμεσός 25737761, Λάρνακα 24650525, Πάφος 26953725, Αμμόχωστος 99124521, Κερύνεια   97743185

Από το Ε.Σ.Σ.Ε. Πάφου