Υπαίθρια έκθεση του Natan Dvir στην πλατεία Δημαρχείου

Υπαίθρια έκθεση του Natan Dvir στην πλατεία Δημαρχείου

Την υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας «Belief» με έργα του διάσημου Ισραηλινού φωτογράφου Natan Dvir παρουσιάζει από σήμερα στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (πλατεία Δημαρχείου) η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο, σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου και την εταιρεία BPRarts Art & Cultural Management.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δ. Πάφου μέσα από την έκθεση, ο φωτογράφος παρουσιάζει το Ισραήλ κάτω από το πρίσμα της μακραίωνης και πολύπλοκης ιστορίας των κοινωνικών και εθνικών του ομάδων.


Οι χώροι λατρείας που βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλη τη χώρα, καθιστούν το μικρό σε έκταση Ισραήλ εξαιρετικά σημαντικό για Εβραίους, Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και άλλες θρησκευτικές ομάδες.

Επηρεασμένος από τις πολλές φορές ακραίες καταστάσεις που οι άνθρωποι εκφράζουν και υπερασπίζονται τα φρονήματα τους, ο Dvir, προστίθεται στην ανακοίνωση, καταγράφει τον τρόπο που οι διάφορες κοινωνικές ομάδες εκδηλώνουν τις πεποιθήσεις τους, τους χώρους που αυτές τους οδηγούν και τα όσα διαδραματίζονται εκεί.

Οι φωτογραφίες της σειράς “Belief” αποβλέπουν, ωστόσο, σε ένα βαθύτερο στοχασμό, καθώς οι θεατές μπορούν να ερμηνεύσουν τις εικόνες σε ένα ευρύτερο επίπεδο, να μεταφέρουν και να αναλογιστούν τη δύναμη της πίστης και τη θέση που αυτή καταλαμβάνει στη δική τους πραγματικότητα.

Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι και την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017.