Υπο κράτηση οδηγός που παρέσυρε στον θάνατο 60χρονο

Υπο κράτηση οδηγός που παρέσυρε στον θάνατο 60χρονο

Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου προσήχθη σήμερα ο 35χρονος Ρώσος Grinozovof Zviatoslav ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση σε σχέση με την πρόκληση θανατηφόρου οδικού δυστυχήματος που σημειώθηκε χθες στο δρόμο Νέου Χωρίου Λατσιού στην Πάφο με θύμα τον 60χρονο Βάσο Ηροδότου.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Τροχαίας Πάφου Ζήνων Ψαθίτη. Το Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών.


Ο κ. Ψαθίτης ανέφερε πως και αυτή η θανατηφόρα σύγκρουση οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα ενώ εκτίμησε πως οι αιτίες για την πρόκληση του νέου θανατηφόρου δυστυχήματος μπορεί να είναι και περισσότερες από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Αναφερόμενος στα γεγονότα, ο υπεύθυνος της Τροχαίας Πάφου είπε πως η τροχαία οδική σύγκρουση που συνέβη γύρω στις 8.40 χθες βράδυ στο δρόμο Νέου Χωριού – Λατσιού στην Πάφο, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 60χρονος Βάσος Ηροδότου από το Λατσί.

Συγκεκριμένα, αυτοκίνητο που οδηγούσε 35χρονος τουρίστας από την Ρωσία στον πιο πάνω δρόμο, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άτυχος 60χρονος. Από τη σύγκρουση, -όπως είπε-ο Ηροδότου εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια του αυτοκινήτου του.

Στο μεταξύ η ώρα 20.46 λήφθηκε μήνυμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αποπαγίδευση παγιδευμένου-τραυματισμένου προσώπου μετά από τροχαία σύγκρουση στο δρόμο Λατσί προς Νέο Χωριό στη Πάφο.

Αμέσως ανταποκρίθηκε ομάδα διάσωσης από τον Σταθμό Πόλεως Χρυσοχούς και η ώρα 21.57 το επεισόδιο τέθηκε υπό έλεγχο με τον απεγκλωβισμό του 60χρονου, με την χρήση διασωστικών εργαλείων όμως ήταν ήδη νεκρός.

Ο 60χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από τον επί καθήκοντι ιατρό .Ο κ. Ψαθίτης ανέφερε πως ο 35χρονος Ρώσος απελευθερώθηκε πριν την άφιξη της πυροσβεστικής και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Στον 35χρονο διενεργήθηκε έλεγχος αλκοτέστ με ένδειξη 139 μg αντί 22 που είναι το ανώτατο από το Νόμο όριο και αφού συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος, τέθηκε υπό κράτηση.

Η Τροχαία Πάφου σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς συνεχίζουν τις εξετάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ / Sigmalive