Υπό κράτηση υπάλληλος καθαριστηρίου 

Η Αστυνομία Πάφου συνέλαβε και τέταρτο πρόσωπο για την υπόθεση κλοπής μεγάλης ποσότητας λινών από ξενοδοχειακό κατάλυμα στην περιοχή Κούκλια, της Επαρχίας Πάφου.

Συγκεκριμένα, 52χρονος από το Λίβανο παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής  από ξενοδοχειακό κατάλυμα στην Πέτρα του Ρωμιού, πετσετών, σεντονιών, μπουρνουζιών και μαξιλαριών, συνολικής αξίας περίπου 11.173  χιλιάδων ευρώ.


Ο ύποπτος, που είναι υπάλληλος σε καθαριστήριο στη Λεμεσό με το οποίο συνεργαζόταν η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα, φαίνεται να μην παρέδωσε όλη την ποσότητα των λινών ειδών που του είχαν δοθεί για το καθαρισμό τους.

Ανακρινόμενος μάλιστα πρόβαλε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε σήμερα στο δικαστήριο στις 24 Οκτωβρίου στις 14:30 προσήλθε στον αστυνομικό σταθμού Κουκλιών ο Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχειακού καταλύματος και ανέφερε ότι στις 4 Απριλίου το ξενοδοχείο ξεκίνησε τη λειτουργία του μετά από ανακαίνιση.

Κατά το ξεκίνημα μετά από καταμέτρηση, όπως είπε, το εν λόγω ξενοδοχείο παρουσίαζε στα λινά,1648 πετσέτες μπάνιου, 582 μπουρνούζια, 1384 πετσέτες χεριού, 2.216 μαξιλαροθήκες, και 689 πετσέτες πιτέ.

Στην συνέχεια , σύμφωνα με την καταγγελία, για να μπορεί να λειτουργεί το ξενοδοχείο και λόγω έλλειψης λινών, αγόρασαν ακόμη 939 πετσέτες μπάνιου, 618 μπουρνούζια, 2.445 πετσέτες θαλάσσης, 1.020 πετσέτες χεριού, 3.348 μαξιλαροθήκες και 4.500 άλλες πετσέτες.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του ξενοδοχείου, στις 12 Οκτωβρίου έγινε μια νέα καταμέτρηση του stock όπου διαπιστώθηκε  ότι οι ποσότητες λινών που αποστέλλονταν για καθάρισμα στο καθαριστήριο του υπόπτου ήταν μεγαλύτερες απ’ αυτές που επιστρέφονταν σ’ αυτό.

Στις 19 Οκτωβρίου ο Διευθυντής μετέβη αιφνιδιαστικά στο καθαριστήριο του υπόπτου, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, και διαπιστώθηκε ότι εκεί εντός του καθαριστηρίου υπήρχαν αδικαιολόγητα μεγάλες ποσότητες λινών, ιδιοκτησίας του ξενοδοχείου δηλαδή 753 πετσέτες μπάνιου, 160 μπουρνούζια, 75 πετσέτες θαλάσσης, 66 πετσέτες πισίνας, 317 πετσέτες πισίνας με μπλε γραμμές, 413 μικρές πετσέτες μπάνιου, 1083 πετσέτες χεριού και 1632 άλλες πετσέτες, όλα συνολικής αξίας 11.173 ευρώ.

Ερωτηθείς ο ύποπτος για την εν λόγω ποσότητα λινών και για ποιο λόγο δεν επιστράφηκαν στο ξενοδοχείο, αρχικά αυτός ανέφερε ότι την είχε εκεί γιατί δεν είχαν καθαρίσει από τους λεκέδες, ενώ μετέπειτα ανέφερε ότι τα είχε αγοράσει σε μαύρη αγορά από κάποιον στη Λάρνακα.

Στη συνέχεια, ο ύποπτος, στην παρουσία του Διευθυντή, πήρε κάποιον άγνωστο τηλέφωνο και αφού τον έβαλε σε ανοικτή ακρόαση του ζήτησε ποσότητα λινών με το λογότυπο του ξενοδοχείου και τότε ο άγνωστος του ανέφερε ότι έχει πολλά και αν ενδιαφερόταν να του πουλήσει.

Ακολούθως ο  Διευθυντής του ξενοδοχείου παρέλαβε από το καθαριστήριο τα πιο πάνω λινά και αναχώρησε, τερματίζοντας και τη συνεργασία με το καθαριστήριο του υπόπτου.
 
Στις 26 του μηνός, ο ύποπτος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος στη Λεμεσό και ανακρινόμενος προέβαλε κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.

Ερωτηθείς πώς βρέθηκε η ποσότητα των λινών που ανήκε στο ξενοδοχείο στο κατάστημα του στη Λεμεσό, αυτός δεν ήταν σε θέση να ξεκαθαρίσει, αφού έδωσε τρεις διαφορετικούς ισχυρισμούς.

Όσον αφορά το τηλεφώνημα που έκανε στο άγνωστο πρόσωπο ανακρινόμενος φέρεται να ανέφερε ότι το σκηνοθέτησε ο ίδιος μαζί με το γαμπρό του γιατί φοβόταν να μην τους χάσει από πελάτες.

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας βρίσκονται στο αρχικό στάδιο, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο.

Μέχρι στιγμής λήφθηκαν δύο καταθέσεις και έγιναν δύο έρευνες στο κατάστημα και στην οικία του υπόπτου στην Επαρχία Λεμεσού.

Για ολοκλήρωση ωστόσο του ανακριτικού έργου αναμένεται να ληφθούν ακόμη 17 περίπου καταθέσεις από το φιλικό, οικογενειακό, εργασιακό και άλλο περιβάλλον του υπόπτου, οι οποίες οι πλείστες θα ληφθούν με τη βοήθεια διερμηνέων.

Επίσης, θα γίνουν εξετάσεις, κατά πόσο ο ύποπτος σχετίζεται με τους τρεις υπαλλήλους του ξενοδοχείου, οι οποίοι συνελήφθησαν και τελούν υπό κράτηση για την ίδια υπόθεση.

Ο δικαστής του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης ανέφερε πως η  κράτηση του υπόπτου είναι αναγκαία και τυχόν απόλυσή του δυνατόν να επηρεάσει αρνητικά το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας, με τον επηρεασμό μαρτύρων, και την καταστροφή τεκμηρίων.

Λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο ο ύποπτος να διαφύγει στο εξωτερικό ή από  χώρους μη ελεγχόμενους από τη Κυπριακή Δημοκρατία, αφού πρόκειται για αλλοδαπό.

Ο κ Μιχαηλίδης διέταξε την τριήμερη προσωποκράτηση του υπόπτου για διευκόλυνση των ανακρίσεων.  

Για την υπόθεση το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε στις 25 Οκτωβρίου διατάγματα κράτησης πέντε ημερών εναντίον τριών υπαλλήλων, δύο από τη Ρουμανία ηλικίας 32 χρόνων, και ενός 26χρονου από το Πακιστάν, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής από υπάλληλο.

Τα τρία πρόσωπα, που είναι ξενοδοχοϋπάλληλοι, συνελήφθησαν στις 24 Οκτωβρίου  σε σχέση με απόσπαση από το ξενοδοχείο όπου εργάζονται διάφορων ειδών, ανάμεσα στα οποία μπουρνούζια, πετσέτες, σεντόνια και μαξιλάρια αξίας περίπου 26 χιλιάδων ευρώ.

Για τα τρία πρόσωπα η αστυνομία Κουκλιών, μετά από εξετάσεις που διενήργησε, εξασφάλισε μαρτυρία εναντίον τους.

Ακολούθως συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)