Φαίδωνας: “Το Debenhams είναι παράνομο και πρέπει να κλείσει!”

Φαίδωνας: “Το Debenhams είναι παράνομο και πρέπει να κλείσει!”

Νέες καταγγελίες κατά του επιχειρηματία Νίκου Σιακόλα και του ομίλου του, εξαπέλυσε χθες ο Δήμαρχος Πάφου. Σε διάσκεψη Τύπου στο Δημοτικό Μέγαρο, ο Φαίδωνας Φαίδωνος επανέρχεται στο θέμα της εκχώρησης τουρκοκυπριακής γης στον όμιλο, όπως υποστηρίζει, ενώ θέτει πλέον και το θέμα του πολυκαταστήματος του ομίλου στην Πάφο που δεν πληροί τις αναγκαίες άδειες, αλλά και ζήτημα εισφορών του κ. Σιακόλα σε κόμματα ή παράγοντες για προεκλογικούς σκοπούς.

Ανταπαντώντας στην ανακοίνωση Σιακόλα για το θέμα των τουρκοκυπριακών, ο Δήμαρχος Πάφου επέμεινε ότι, μέρος της έκτασης που έχει ενοικιασθεί στον όμιλο, είναι καλλιεργήσιμη και όχι άγονη γη.


«Η έκταση αυτή μάλιστα, έχει αφαιρεθεί από γυναίκα πρόσφατα», υποστήριξε. «Θα πρέπει να μας πει η Υπηρεσία Διαχείρισης Τ/Κ Περιουσιών, τι είναι αυτό που την ώθησε να εκμισθώσει τουρκοκυπριακή γη σε μη δικαιούχο. Προκύπτει σοβαρό θέμα παρανομίας που θα πρέπει να διερευνηθεί».

Ο κ. Φαίδωνος επεκτάθηκε σήμερα στην κόντρα των τελευταίων ημερών με τον κ. Σιακόλα, θέτοντας πλέον και θέμα χρηματοδοτήσεων κομμάτων και προεκλογικών εκστρατειών από πλευράς του μεγαλοεπιχειρηματία.

Άφησε σαφώς να διαφανεί ότι κατέχει στοιχεία για χρηματοδότηση προεκλογικών εκστρατειών από πλευράς του κ. Σιακόλα σε κόμματα ή εκπροσώπους τους. Κάλεσε τον επιχειρηματία να ενημερώσει την κοινή γνώμη αν έδωσε τέτοιες εισφορές, σε ποιες προεκλογικές εκστρατείες, για ποιο λόγο και για ποια ποσά.

«Να μας πει επίσης ο κ. Σιακόλας», είπε ο Φαίδωνας Φαίδωνος, « αν προτίθεται να τερματίσει τη λειτουργία του παράνομου πολυκαταστήματος του στην Πάφο, αφού είναι γνωστό ότι η άδεια που υποβλήθηκε αφορά σε υπεραγορά και όχι σε πολυκατάστημα».

Στο μεταξύ, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες ο Όμιλος Σιακόλα, ανακοίνωσε ότι το δικηγορικό γραφείο Χρύσης Δημητριάδης & Σια ΔΕΠΕ καταχώρισε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για λογαριασμό του Νίκου Σιακόλα και της Cyprus Limni Resorts and GolfCourses Plc, αγωγή λιβέλου κατά του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, υπ’ αρ. 3208/2017. Η αγωγή έχει επιδοθεί στον κ. Φαίδωνος.

Πηγή: Φιλελεύθερος