Φακοντής: Πρωτοφανής και άδικη η ταλαιπωρία των κατοίκων της Σίμου

Φακοντής: Πρωτοφανής και άδικη η ταλαιπωρία των κατοίκων της Σίμου

Μια παράκαμψη 15 χιλιομέτρων είναι αναγκασμένοι να κάνουν από χθες οι διακινούμενοι στον δρόμο Σίμου-Πόλης Χρυσοχούς λόγω εργασιών επιδιόρθωσης του δρόμου, για μια έκταση μόλις…40 μέτρων.

Το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου έχει υποστεί καθίζηση και για τη βελτίωση του άρχισαν ήδη οι εργασίες οι οποίες θα διαρκέσουν τρεις μήνες, ωστόσο η πρόνοια που λήφθηκε για την διοχέτευση της τροχαίας κίνησης κάθε άλλο παρά λογική φαντάζει. Η παράκαμψη για τα 40 αυτά μέτρα αφορά σε 15 χιλιόμετρα εκτροπής, καθιστώντας τη διακίνηση των κατοίκων της Σίμου, αλλά και των άλλων κοινοτήτων της περιοχής αυτής του διαμερίσματος Χρυσοχούς μια μικρή οδύσσεια.


Το πρόβλημα προέκυψε λόγω της μη έγκαιρης λήψης μέτρων, σύμφωνα με τους παράγοντες της Σίμου, από πλευράς του Τμήματος Δημοσίων Έργων να διασφαλίσει εναλλακτική όδευση μέσω ιδιωτικών περιουσιών πριν αρχίσουν τα έργα. Ένας ιδιοκτήτης τεμαχίου γης αρνήθηκε να συναινέσει στο να περάσει προσωρινή όδευση από την περιουσία του, ενώ δεύτερος κάτοικος Σίμου αποδέχθηκε να υπογράψει για την διευθέτηση αυτή, ζητώντας ωστόσο να δεσμευθούν οι αρμόδιοι ότι θα ρίχνουν νερό προκειμένου να αποφεύγεται η ζημιά στα ελαιόδεντρα του από τις σκόνες. Ωστόσο, οι κρατικές υπηρεσίες δεν αποδέχθηκαν να αναλάβουν τη δέσμευση αυτή, υποστηρίζοντας ότι είναι θέμα που αφορά την κοινότητα.

Κατόπιν τούτου, η παράκαμψη για το τμήμα των 40 περίπου μέτρων που πρέπει να επιδιορθωθεί σχεδιάστηκε μέσω δημοσίων δρόμων, εκτοξεύοντας τη συνολική έκταση που πρέπει να καλύπτει κάποιος στα 15 χιλιόμετρα.

Το θέμα χαρακτήρισε απαράδεκτο ο βουλευτής Πάφου του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Φακοντής, ο οποίος με δηλώσεις του στον «Φ» έκανε λόγο για πρωτοφανή και άδικη ταλαιπωρία των ανθρώπων της περιοχής. Θα έπρεπε να ληφθούν εγκαίρως μέτρα και πρόνοιες, πριν μπει στην περιοχή ο εργολάβος, τόνισε ο κ. Φακοντής, θέτοντας και θέμα ασφάλειας, αφού όπως είπε αν στο τρίμηνο αυτό χρειαστεί η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής ή ασθενοφόρων στην κοινότητα Σίμου θα υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν ζωές ή να καταστραφούν περιουσίες.