Φεστιβάλ τέχνης και μουσικής στην Κάτω Πάφο

Φεστιβάλ τέχνης και μουσικής στην Κάτω Πάφο

Το φεστιβάλ τέχνης και μουσικής, το οποίο θα πάρει την ονομασία “Δρόμος των Τεχνών”, “Via Αrt” και αναμένεται ότι θα αποτελέσει σημείο συνάντησης για ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιτέχνες, καθώς και για οργανωμένα καλλιτεχνικά σύνολα, θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου στο Μεσαιωνικό Κάστρο στην Κάτω Πάφο, αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση των διοργανωτών.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, όπως αναφέρεται, να παρουσιάσουν έργα τέχνης, όπως ζωγραφική, γλυπτική, εικαστικές καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις.


Επίσης, θα γίνεται παρουσίαση και αφήγηση βιβλίων από νέους συγγραφείς, θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας, διακοσμητικής τέχνης και νέων μέσων ψηφιακής τέχνης.

Στο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα θα συμμετάσχουν Κύπριοι καλλιτέχνες, ενώ θα γίνουν παρουσιάσεις και μικρών θεατρικών παραστάσεων και προβολή μικρού μήκους ταινιών από Κύπριους σκηνοθέτες.

Στο χώρο, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα στηθούν μικρά παιδικά εργαστήρια.
Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν καινούριες εμπειρίες μέσα από τη συμμέτοχη τους, αφού σκοπός είναι μέσα από τα ερεθίσματα που θα πάρουν να καλλιεργηθεί η καλλιτεχνική παιδεία.

Το φεστιβάλ μουσικής θα γίνει στο χώρο του Μεσαιωνικού Κάστρου στην Κάτω Πάφο την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή στις 29, 30 και 31 Ιουλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ