Φορείς του τουρισμού Πάφου σε συνέδριο του έργου Charts για πολιτιστικό τουρισμό

Φορείς του τουρισμού Πάφου σε συνέδριο του έργου Charts για πολιτιστικό τουρισμό

Αντιπροσωπεία της επαρχίας Πάφου αποτελούμενοι από μέλη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου


με επικεφαλή τον Δήμαρχο Πόλεως Χρυσοχούς λαμβάνουν μέρος στο τελικό συνέδριο του έργου CHARTS που πραγματοποιείται στο Βόλο από χθες μέχρι και τις 13 του μηνός.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν πέραν των 120 εταίρων από 13 χώρες της Ευρώπης ενώ η Πάφος θα εκπροσωπηθεί από 8 παράγοντες μέλη ΕΤΑΠ, Δήμο Πάφου , Γεροσκήπου, Πόλης Χρυσοχούς , Κοινότητα Νέου Χωρίου, Εκπρ. Επιτροπής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ.α. σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Εκτελεστικού Διευθυντή της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Νάσο Χατζηγεωργίου.

Το έργο αυτό, διαπεριφερειακής συνεργασίας στόχο έχει – όπως είπε- τη μεταφορά «καλών πρακτικών» στον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά σαν προστιθέμενη αξία στις πολιτικές βιώσιμου τουρισμού για περιφερειακή ανάπτυξη.

Το εταιρικό σχήμα ηγείται ο Δήμος Νοτίου Πηλίου-Ελλάδα ενώ ως εταίροι εκτός από την Eταιρεία Tουριστικής Aνάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου ως μοναδικού εκπροσώπου από την Κύπρο περιλαμβάνονται φορείς και τοπικές αυτοδιοικήσεις από την Βρετανία, Ιρλανδία, Σουηδία, Ιταλία, Λετονία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ισπανία κ.α.

Μέσα από την υλοποίηση των δράσεων, προστίθεται στην ανακοίνωση, έχουν ήδη επιτευχθεί πολύ σημαντικά αποτελέσματα όπως βελτιωμένες περιφερειακές πολιτικές πολιτισμού, κληρονομιάς και βιώσιμου τουρισμού, προστιθέμενη αξία σε προηγούμενες και τρέχουσες πρωτοβουλίες, προστασία και διαφύλαξη τοποθεσιών και τοπίων πολιτισμού και κληρονομιάς, προστασία και διαφύλαξη του περιβάλλοντος μέσω της καθιέρωσης και προώθησης στρατηγικών βιώσιμου τουρισμού.

Επίσης καλύτερη χρήση των πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα με αποδεδειγμένα επιτυχείς βέλτιστες πρακτικές και περιφερειακές πολιτικές.

Η Πάφος – όπως αναφέρεται – υλοποίησε δράσεις όπως καταγραφή, ανάλυση, ανταλλαγή και μεταφορά καλών πρακτικών σε θέματα κλιματικής αλλαγής, πρόσβασης στην πολιτιστική κληρονομιά, αποτελεσματικών συμπράξεων, συμμετοχής της κοινωνίας στην υποδοχή επισκεπτών, πληροφόρηση επισκεπτών, μάρκετινγκ του τόπου, πολιτιστικών διαδρομών, διοργάνωση εκδηλώσεων, σεμιναρίων, κ.α

H διάρκεια του έργου ήταν 30 μήνες, ολοκληρώνεται τέλος 2014 και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται περίπου στο 1.5 εκ. Η Πάφος αναμένεται να απορροφήσει κονδύλι περίπου 185,000 ευρώ ενώ συντονιστής του έργου είναι η Διευρωπαϊκή Συμβουλευτική Ε.Π.Ε, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/