Χειμερινοί Κολυμβητές: Να κλείσει ΑΜΕΣΑ η “παραλία των πνιγμών”

Χειμερινοί Κολυμβητές: Να κλείσει ΑΜΕΣΑ η “παραλία των πνιγμών”

Οι δύο νέοι πνιγμοί τουριστών στην παραλία δίπλα από τους Τάφους των Βασιλέων το Σαββατοκύριακο στην Πάφο επανέφερε στο προσκήνιο το αίτημα να αποκλειστεί η παραλία μέχρι την ολοκλήρωση των έργων που διεξάγονται για την ασφάλεια των λουομένων. Τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη παραλία έχασαν τη ζωή τους 18 ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες. Λόγω ακριβώς της επικινδυνότητας της παραλίας, το Υπουργείο Μεταφορών και το Τμήμα Δημοσίων Έργων έδωσαν προτεραιότητα στα έργα ακτοπροστασίας που περιλαμβάνονται στη μελέτη για τη βελτίωση των ακτών δυτικά της Πάφου.

Ο υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, δήλωσε χθες πως η συγκεκριμένη παραλία δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες παραλίες λουομένων. Το υπουργείο, συνέχισε, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, αναγνωρίζοντας την επικινδυνότητα έβαλε σε προτεραιότητα τα έργα στο συγκεκριμένο τμήμα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν μέχρι την άνοιξη του 2018. Τη θέση ότι η παραλία θα πρέπει να περιφραχθεί και να αποκλειστεί, εξέφρασε ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος. Αυτό, όπως είπε, είναι καθήκον της αρμόδιας κρατικής υπηρεσίας που έχει την ευθύνη των παραλιών.


Το άμεσο κλείσιμο της παραλίας ζητούν, από τους αρμόδιους Δήμο Πάφου και Επαρχιακή Διοίκηση, οι Χειμερινοί Κολυμβητές της Πάφου. Σύμφωνα με τον πρόεδρό τους Ματθαίο Ιεροκηπιώτη, είναι αδιανόητο στην πιο επικίνδυνη παραλία της Πάφου να μην υπάρχουν ναυαγοσώστες, με το πρόσχημα ότι η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι παραλία λουομένων, με αποτέλεσμα κυρίως οι ξένοι τουρίστες, λόγω άγνοιας, να παραμένουν ουσιαστικά απροστάτευτοι και έρμαιο στα άγρια κύματα και στα ισχυρά ρεύματα. Μόνη και ριζική λύση, είπε, είναι να κλείσει άμεσα η παραλία, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Την παραλία των πνιγμών -όπως αποκαλείται πλέον- τη χρησιμοποιούν καθημερινά οι πελάτες 4-5 ξενοδοχείων που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πινακίδες που προειδοποιούν για την επικινδυνότητά της.

Πηγή: Πολίτης