Χριστοδουλίδης: Ο Χρίστος Κκέλης ουδέποτε έκανε πίσω μπροστά στην εθνική πρόκληση

Χριστοδουλίδης: Ο Χρίστος Κκέλης ουδέποτε έκανε πίσω μπροστά στην εθνική πρόκληση

Με αφορμή τη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από την θυσία του ήρωα της ΕΟΚΑ Χρίστου Κκέλη,ο ΑΠΟΠ τίμησε απόψε την μνήμη του ήρωα και παρουσίασε θεατρική παράσταση που αφορά τη ζωή και τον ηρωικό θάνατο του αγωνιστή.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του κυβερνητικού εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη. Το σενάριο επιμελήθηκε και έγραψε ο Λεωνίδας Κόσιης.


Μιλώντας στην εκδήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι συμπληρώνονται φέτος 60 χρόνια από την ηρωική θυσία του ήρωα της ΕΟΚΑ Χρίστου Κκέλη παραμένουν νωπές οι μνήμες όσων τον γνώρισαν και τον έζησαν από κοντά, η αγωνιστική του δράση, η ιεραποστολική αφοσίωση του στην ιδέα της κυπριακής ελευθερίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως όπως ηρωική ήταν η δράση του ηρωικός ήταν ο θάνατος του ήρωα.

Ο αγώνας για την ελευθερία της πατρίδας μας που έφτασε στην μεγαλύτερη αγωνιστική του έξαρση στα χρόνια της εποποιίας του 55-59 και οδήγησε στην ανεξαρτησία του 1960 συνεχίζεται ακόμα, είπε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, με στόχο την απελευθέρωση του νησιού μας και τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής.

Στις κρίσιμες και δύσκολες αυτές μέρες η αναπόληση της ηρωικής εκείνης εποχής είπε ο κ. Χριστοδουλίδης και η αναφορά στην ζωή και στους αγώνες των ηρώων μας αποτελεί τη μεγαλύτερη τόνωση για μας για τη συνέχιση και ευόδωση του αντικατοχικού αγώνα που διεξάγουμε.

Τιμώντας σήμερα την μνήμη του Χρίστου Κκέλη αναπολούμε την ένδοξη εποχή.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως ο Χρίστος Κκέλης ουδέποτε έκανε πίσω μπροστά στην εθνική πρόκληση και όταν θυσιάστηκε, θυσιάστηκε προκειμένου να είναι συνεπής απέναντι στην εθνική ευθύνη που πρέπει να διακρίνει τον καθένα μας

Εξάλλου ο Γιώργος Σαξατές εκ μέρους του ΔΣ του Αθλητικού Πολιτιστικού Ομίλου Πάφου ανέφερε πως “είμαστε όλοι εδώ απόψε για να υποκλιθούμε ευλαβικά στο 23χρονο παλικάρι που αψηφώντας τις παραινέσεις φίλων και αγωνιστών του πήγε στο ραντεβού με το θάνατο.

Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονά έλεγε ο μεγάλος ποιητής Γιώργος Σεφέρης είπε ο κ. Σαξατές, αλλά σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον.

Μιλώντας εκ των αντιπροέδρων του ΑΠΟΠ ο Κυριάκος Λετυμπιώτης ανέφερε πως η παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στην εκδήλωση ενισχύει το έργο και ενδυναμώνει τις δραστηριότητες του Σωματείου.

Ο κ.Λετυμπιώτης αναφέρθηκε στην ιστορία του ΑΠΟΠ αλλά και στην σημερινή αξιοζήλευτη παρουσία του και μεγάλες επιτυχίες στα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας .

Πρόσθεσε μάλιστα πως το Σωματείο από την ίδρυση του πέραν των αθλητικών του δραστηριοτήτων στάθηκε πρωτοπόρο στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της Πάφου και μέσα στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων αποφασίστηκε να τιμηθεί φέτος- όπως είπε- ο Χρίστος Κκέλης.

Τη σκηνοθεσία του έργου επιμελείται ο Θεόδωρος Νικολαίδης και την σκηνογραφία ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Πρωταγωνιστούν Τόνυ Δημητρίου, Γιώργος Α. Τσιάκκας, Χρυστάλλα Κλλένου και Σάββας Μενοίκου.

Πηγή: ΚΥΠΕ