Χρυσόμηλος: Ανησυχία για την Μαρίνα της Πάφου

Χρυσόμηλος: Ανησυχία για την Μαρίνα της Πάφου

Σοβαρό προβληματισμό και έντονη ανησυχία εκφράζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάφου, Άκης Χρυσόμηλος, αναφορικά με τα όσα δημοσιεύονται σήμερα στον ημερήσιο Τύπο σε σχέση με την κατασκευή της Μαρίνας Πάφου.

Σε σχετική ανακοίνωση το εκλογικό επιτελείου του κ. Χρυσόμηλου επικαλείται δημοσιεύματα στον Τύπο σύμφωνα με τα οποία, το Υπουργείο Εμπορίου θέτει αυστηρά χρονοδιαγράμματα στην επιτυχούσα κοινοπραξία εταιρειών ώστε να καταθέσει εγγυήσεις ύψους € 125 εκ. μέχρι τις 10 Νοεμβρίου αν και σε πρόσφατη συνάντηση της διαχειριστικής επιτροπής Μαρίνων με την κοινοπραξία συμφωνήθηκε να δοθεί παράταση τεσσάρων μηνών ώστε η κοινοπραξία να καταθέσει τις εγγυήσεις.


Ο κ. Χρυσόμηλος υπενθυμίζει πως είναι το ίδιο το Υπουργείο που καθυστέρησε έξι και πλέον μήνες να στείλει την επιστολή ανάθεσης στην κοινοπραξία με αποτέλεσμα να δημιουργείται αχρείαστη καθυστέρηση.

Κάλεσε παράλληλα το Κράτος άμεσα, χωρίς δικαιολογίες ή χρονοτριβή, να παρέμβει ουσιαστικά και να συμβάλει προς την υλοποίηση του στόχου της κατασκευής της Μαρίνας Πάφου, ενός έργου υπερτοπικής σημασίας, μακριά από γραφειοκρατικές προσεγγίσεις και νομικίστικους όρους.

Θεώρησε ακόμη , την απαίτηση για καταβολή εγγυητικής στο σύνολο της επένδυσης, θαλάσσιου και χερσαίου χώρου, μεροληπτική σε σχέση με αντίστοιχα έργα σε άλλες επαρχίες.

Η πολύχρονη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην προώθηση αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού έργου επηρέασε και επηρεάζει, τη βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος αλλά και την πρόοδο και τη μακροπρόθεσμη πολιτική ανάπτυξης της Παφου,καταλήγει το Εκλογικό επιτελείο του Άκη Χρυσόμηλου.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ