Χωρίς Internet ο υπαλλήλοι του Δήμου Γεροσκήπου!

Χωρίς Internet ο υπαλλήλοι του Δήμου Γεροσκήπου!

Ποικίλες αντιδράσεις έχουν δημιουργηθεί στο Δήμο Γεροσκήπου μεταξύ της διοίκησης και υπαλληλικού προσωπικού του Δήμου Γεροσκήπου για τον αποκλεισμό της πρόσβασης στο διαδίκτυο απο τους υπαλλήλους πλην των τμηματαρχών της Δημοτικής Αρχής οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν απεριόριστη πρόσβαση . Το δημοτικό συμβούλιο Γεροσκήπου υιοθέτησε την εισήγηση Δημοτικής Συμβούλου του ΔΗΣΥ σύμφωνα με την οποία κάποιοι υπάλληλοι φέρονται να είχαν πρόσβαση σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ως εκ τούτου ζητήθηκε ο αποκλεισμός πρόσβασης στο διαδίκτυο.


Κληθείς να σχολιάσει τα παράπονα υπαλληλικού προσωπικού του Δήμου Γεροσκήπου ο Γραμματέας της τοπικής αυτοδιοίκησης της ΣΕΚ Μάριος Φιλλιπίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το διαδίκτυο είναι απαραίτητο για τους υπαλλήλους των Δήμων με την προυπόθεση αυτό να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για σκοπούς εργασίας.

Ο κ Φιλλιπίδης αναφέρθηκε και στο σχέδιο που προωθεί ο Δήμος Γεροσκήπου και το οποίο έχει υποθετήσει ο Δήμος Λευκωσίας για την εθελούσια αφυπηρέτηση. Ο κ Φιλλιπίδης ανέφερε πως απο 14 άτομα του εργατικού προσωπικού του Δήμου Γεροσκήπου οι ηλικίες των οποίων κυμαίνονται απο 52 – 64 μόνο 4 περίπου άτομα έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να αφυπηρετήσουν εθελούσια σύμφωνα με πληροφορίες του.

Απο την πλευρά του ο Γραμματέας της ΣΗΔΙΚΕΚ ΠΕΟ Δημήτρης Επιφανείου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για αποκλεισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο στο Δήμο Γεροσκήπου και ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η συντεχνία του έχει δεκτεί αρκετές καταγγελίες από υπαλλήλους της δημοτικής αρχής.

Πρόσθεσε επίσης πως δεν επιτρέπεται η κατάχρηση του διαδικτύου παρά μόνο για την εξυπηρέτηση της εργασίας των υπαλλήλων και των δημοτών.

Ο κ. Επιφανείου ανέφερε πως το μεγάλο πρόβλημα στο Δήμο Γεροσκήπου είναι το πλεονάζον προσωπικό. Ενώ αρχικά μιλούσαν είπε για 14 άτομα τώρα μιλούν συνέχεια για το 50% του προσωπικού. Ο κ. Επιφανείου ανέφερε πως « το προσωπικό προσλαμβάνεται με βάση τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώτα εγκρίνονται οι θέσεις και προχωρούν οι προσλήψεις ».

Κάλεσε επίσης τον δήμαρχο αλλά και κάποια μέλη του δημοτικού συμβουλίου να σταματήσουν να ασχολούνται με το προσωπικό και αν έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα να καθίσουν να το συζητήσουν με τις συντεχνίες.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο Δήμος Γεροσκήπου εξακολουθει να παρέχει δωρεάν διαδίκτυο στην πλατεία για τους δημότες και τους επισκέπτες ευρύτερα.