Χ. Πατσαλίδης: Ορατός ο κίνδυνος να χάναμε το Πάφος 2017

Χ. Πατσαλίδης: Ορατός ο κίνδυνος να χάναμε το Πάφος 2017

Τη θέση ότι κινδύνευσε τo 2014 να χαθεί ο τίτλος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017, εκφράζει στην κάμερα του «The_Experts» ο πρόεδρος του Οργανισμού Πάφος 2017, Χρήστος Πατσαλίδης.

Όπως σημείωσε, τα χρήματα που είχαν στη διάθεση τους ήταν λιγοστά με την ανάθεση του θεσμού το 2012, αλλά με ευρυματικούς τρόπους κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την ανάληψη και διοργάνωσή του.


Πάγια άποψη του είναι πως ο Ιανουάριος του 2017 δεν σηματοδοτεί μόνο την έναρξη του θεσμού στην Πάφο και ολόκληρη την Κύπρο, δεν αποτελεί απλά τον προορισμό, αλλά την αφετηρία και το στοίχημα για την Πάφο του αύριο.

Επισημαίνει πως είναι μια χρονιά που θα είναι γεμάτη ενέργειες, δράσεις και εκδηλώσεις, που συμβάλλουν πέραν της πολιτιστικής ανάπτυξης, στην μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα της πόλης, την αναβάθμιση των υποδομών και την ενίσχυση του κοινωνικού ιστού.

Όσον αφορά το τι θα περιλαμβάνεται στο Πάφος 2017, ο κ. Πατσαλίδης επισημαίνει ότι θα υπάρχουν 152 έργα, καθώς και πάνω από 300 δράσεις. Τονίζει ότι η συνεργασία με το Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος αλλά και όλο το δήμο ήταν υποδειγματική, ενώ ο τουρισμός αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα με την προβολή που θα λάβει η Πάφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο θα είναι και η επίσημη έναρξη του Πάφος 2017, όπου θα είναι υπό μορφής διήμερης γιορτής.

Πηγή: Sigmalive