Όλα έχουν γίνει νόμιμα στην παραλία των Ποτίμων

Όλες οι εργασίες έχουν γίνει νόμιμα από το κοινοτικό συμβούλιο σε ό,τι αφορά την παραλία Ποτίμων, δηλώνει ο κοινοτάρχης Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού.

Ο κ. Στυλιανού σημείωσε στο ΚΥΠΕ πως για την παραλία των Ποτίμων έχει εκπονηθεί ακτομηχανική μελέτη, η οποία είναι απαραίτητη για την έγκριση οποιασδήποτε παραλίας ως παραλία λουομένων.


Η μελέτη υποβλήθηκε στην Επαρχιακή Διοίκηση και το Τμήμα Δημοσίων Έργων, οι οποίοι αφού την εγκρίναν ενημέρωσαν τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων ο οποίος υπέγραψε το σχετικό διάταγμα κηρύσσοντας την εν λόγω παραλία σε παραλία λουομένων, ανέφερε , προσθέτοντας πως το σχέδιο χρήσης της παραλίας έχει επιπρόσθετα εγκριθεί και από την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού στην παραλία προβλέπεται έκτος από τα κρεβατάκια και ομπρέλες, αποχωρητήρια, αποδυτήρια και ντους τα οποία και έχουν κατασκευαστεί από το Κοινοτικό Συμβούλιο. Για τα λύματα έχει εγκατασταθεί ειδική στεγανή δεξαμενή η οποία αδειάζεται μόλις χρειαστεί.

Πρόσθεσε επίσης, πως η διαχείριση της παραλίας έχει δοθεί μετά την προκήρυξη προσφορών σε επιχειρηματία.

Ο κ. Στυλιανού διέψευσε δημοσιεύματα ότι έγινε καταγγελία από τον Γενικό Εισαγγελέα στην κοινοτική αρχή Κισσόνεργας δηλώνοντας κατηγορηματικά πως αυτό δεν ισχύει αφού καμία – όπως είπε- παρανομία δεν έχει σημειωθεί στην παραλία, ούτε καμία καταγγελία έχει γίνει .

Σε ό,τι αφορά είπε , “τα περί έρευνας από τον Γενικό Εισαγγελέα για παρανομίες στην παραλία, είναι προϊόν παραπληροφόρησης προς τα μέσα επικοινωνίας με στόχο την λασπολογία, συκοφαντία και την δημιουργία εντυπώσεων”.

Καλωσόρισε ωστόσο οποιαδήποτε έρευνα από τον Γενικό Εισαγγελέα όχι μόνο για το θέμα αυτό, αλλά και για τα θέματα διασπάθισης δημοσίου χρήματος από το προηγούμενο κοινοτικό συμβούλιο.
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)