Όλες οι λεπτομέρειες για τις προσλήψεις στην Αστυνομία (Υλικό Θεμάτων)

Όλες οι λεπτομέρειες για τις προσλήψεις στην Αστυνομία (Υλικό Θεμάτων)

Όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τις προσλήψεις στο Σώμα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία Κύπρου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, μετά την ψήφιση των Περί Αστυνομίας (Γενικών) Κανονισμών από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η Αστυνομία Κύπρου θα προχωρήσει στην προκήρυξη των εγκεκριμένων θέσεων. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη στην Αστυνομία Κύπρου, αναμένεται να αρχίσει μόλις ολοκληρωθούν οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες που απαιτούνται.


Θέματα και Λύσεις για τις Αστυνομικές Εξετάσεις

Οι αιτήσεις για πρόσληψη στην Αστυνομία, θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας “ΑΡΙΑΔΝΗ”, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ariadni.gov.cy. Για να μπορέσει ο υποψήφιος να υποβάλει την αίτηση του, θα πρέπει να δημιουργήσει σχετικό προφίλ και ακολούθως να το πιστοποιήσει σε Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) ή στα Κεντρικά Ταχυδρομεία κάθε Επαρχίας, προσκομίζοντας το Δελτίο Ταυτότητας του, καθώς και την ταυτότητα προφίλ (profile ID) που θα του αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μετά την επιτυχή εγγραφή και δημιουργία του προφίλ του.

Η δε καταβολή του αντιτίμου για υποβολή της αίτησης, το οποίο ανέρχεται στα €45, θα καταβάλλεται μέσω του συστήματος αποδοχής της JCC, κατά την υποβολή της αίτησης.

Tα διαδικαστικά για την δημιουργία σχετικού προφίλ

Η διαδικασία δημιουργίας προφίλ, δεν απαιτείται για όσους υποψήφιους έχουν ήδη δημιουργήσει προφίλ και χρησιμοποιούν το Σύστημα “ΑΡΙΑΔΝΗ”, αφού πρόκειται για διαδικασία η οποία πραγματοποιείται μόνο μία φορά.

Τονίζεται ότι μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας “ΑΡΙΑΔΝΗ”, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης και σε ένα ευρύ φάσμα διαδικτυακών υπηρεσιών που σχετίζονται με την υποβολή αιτήσεων για εξασφάλιση επιδομάτων, ηλεκτρονικές πληρωμές, διαδικτυακές ηλεκτρονικές υπηρεσίες (π.χ. σχετικά με εταιρείες, οχήματα, τελωνεία, φορολογία, την υγεία κ.τ.λ.), κενές θέσεις στο Δημόσιο, εξετάσεις του Δημοσίου, διαδικτυακή υποβολή παραπόνων προς την Επίτροπο Διοικήσεως, κ.τ.λ.

Σημειώνεται ότι, για θέματα λειτουργικότητας ως προς τη διεκπεραίωση της αίτησης, η πρόσβαση στο Σύστημα “ΑΡΙΑΔΝΗ” πρέπει να γίνεται μέσω των μηχανών αναζήτησης (Browser) Mozilla Firefox ή Internet Explorer, έκδοσης 9 ή νεότερη.

Τα νέα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι για εγγραφή στην Αστυνομία, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες, έχουν αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της Αστυνομίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.police.gov.cy, στο πεδίο «Προσλήψεις».

Για διευκόλυνση αλλά και έγκαιρη προετοιμασία προτρέπονται οι ενδιαφερόμενοι να εγγραφούν και να δημιουργήσουν προφίλ στην Κυβερνητική Διαδικτυακή Δίοδο Ασφαλείας «ΑΡΙΑΔΝΗ», έτσι ώστε, όταν προκηρυχθούν οι θέσεις, να μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους.