Όλη η επαρχία Πάφου υπό ζύμωση για τις Δημοτικές

Όλη η επαρχία Πάφου υπό ζύμωση για τις Δημοτικές

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι διεργασίες των κομμάτων για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου αφού με Διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών στις 4 Νοεμβρίου αρχίζει η προετοιμασία από την Υπηρεσία Εκλογών για τις Δημοτικές/Κοινοτικές Εκλογές καθώς και για τις εκλογές για Σχολικές Εφορείες, οι οποίες προγραμματίζονται να διεξαχθούν στις 18 Δεκεμβρίου 2016.

Στο Δήμο Πάφου ο νυν Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος έχει τη στήριξη του Δημοκρατικού συναγερμού ενώ τον Άκη Χρυσόμηλο που είναι υποψήφιος της ΕΔΕΚ για την Δημαρχία της Πάφου αναμένεται να στηρίξουν ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ.


Ο ΔΗΣΥ πέραν του Φαίδωνος, στηρίζει Παυλίδη για Δ. Γεροσκήπου, Χάρπα για Δ. Πέγειας και Οδυσσέως στην Πόλη Χρυσοχούς με απόφαση του Πολιτικού του Γραφείου.

Για τον Δήμο της Πάφου είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον ο επίσης προερχόμενος από τον Δημοκρατικό Συναγερμό πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης ο οποίος είχε σημειώσει ωστόσο ότι θα επιθυμούσε η υποψηφιότητα του να συγκέντρωνε στήριξη και από άλλες πολιτικές δυνάμεις πέραν του ΔΗΣΥ . Ακολούθως απέσυρε το ενδιαφέρον του.

Δηλωμένο είναι το ενδιαφέρον του νυν αντιδημάρχου και στελέχους της ΕΔΕΚ Μάκη Ρουσή για το δημαρχιακό θώκο του Δήμου Πάφου.

Σε μια άλλη εξέλιξη χθες πραγματοποιήθηκε η εκλογική συνέλευση του ΑΚΕΛ Γεροσκήπου στο πλαίσιο της οποίας αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία να υιοθετήσει την εισήγηση της Επιτροπής του ΑΚΕΛ Γεροσκήπου και της Επαρχιακής Γραμματείας του ΑΚΕΛ της υποστήριξης ανεξάρτητης υποψηφιότητας του τέως Επάρχου Πάφου Γιαννάκη Μαλλουρίδη.

Όπως αναφέρθηκε και στην συνέλευση ο Γιαννάκης Μαλλουρίδης αποτελεί έναν τεχνοκράτη που μπορεί να συνθέσει και να οδηγήσει την Γεροσκήπου μπροστά.

Ενδιαφέρον για την Δημαρχία του Δήμου Γεροσκήπου επιδείκνυε και επιδεικνύει ο Ανδρέας Σιήκκης Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΔΕΚ.

Στην Γεροσκήπου επαναδιεκδικεί την Δημαρχία για δεύτερη συνεχόμενη θητεία ο νυν Δήμαρχος Μιχάλης Παυλίδης με στόχο να συνεχίσει όραμα του και το έργου του για το Δήμο του.

Στην Πόλη Χρυσοχούς τον νυν Δήμαρχο Άγγελο Γεωργίου Οδυσσέως υποστηρίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Την υποψηφιότητα του για την Πόλη Χρυσοχούς εξήγγειλε επίσημα και ο αντιδήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή .

Ο κ.Παπαχριστοφή ανέφερε πως πέραν της στήριξης του Δημοκρατικού κόμματος θα αποταθεί και στα υπόλοιπα κόμματα ζητώντας υποστήριξη της υποψηφιότητας του.

Το Δημοκρατικό κόμμα φέρεται να υποστηρίζει τους δύο υποψηφίους σε Δήμο Πάφου και Γεροσκήπου, Άκη Χρυσόμηλο και Γιαννάκη Μαλλουρίδη.

Εκκρεμούν ακόμα οι αποφάσεις των κομμάτων πλην του Δημοκρατικού Συναγερμού για τους Δήμους Πέγεια και Γεροσκήπου .

Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να αποφασίσουν και τα μικρότερα κόμματα για τον υποψήφιο της επιλογής τους.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείονται αποστασίες από τα τρία κόμματα ΑΚΕΛ , ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ στους δύο μικρότερους Δήμους Πέγειας και Πόλης Χρυσοχούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ