Όμιλος Εταιρειών Σιακόλα: “Ο Δήμαρχος Πάφου ψεύδεται!”

Όμιλος Εταιρειών Σιακόλα: “Ο Δήμαρχος Πάφου ψεύδεται!”

Βαθαίνει η κόντρα μεταξύ του ομίλου Σιακόλα και του δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Η εταιρεία Cyprus Limni Resorts and Golf Courses Plc, ο όμιλος CTC με τις θυγατρικές του και ο κ. Νίκος Κ. Σιακόλας επανήλθαν σήμερα με νέα ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι «ο δήμαρχος Πάφου επιδιώκει φανερά ένα παιχνίδι δημοσιότητας και αυτοπροβολής στο οποίο δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε».


«Για τα τουρκοκυπριακά τεμάχια έχει γίνει λεπτομερής ανακοίνωση και υπάρχουν όλες οι απαντήσεις. Για όλα τα υπόλοιπα το λόγο έχει η δικαιοσύνη», σημειώνεται.

Αναφορικά με τον ισχυρισμό του δημάρχου Πάφου ότι το πολυκατάστημα Κόροιβος λειτουργεί παράνομα, η ιδιοκτήτρια εταιρεία Woolworth (Cyprus) Properties Plc δηλώνει ότι κατέχει πολεοδομική άδεια να λειτουργεί την οικοδομή ως πολυκατάστημα, με αρ. 3055Α, ημερομηνίας 4/7/2003,από το δήμο Πάφου, η οποία βρίσκεται σε ισχύ.

Η άδεια, προστίθεται, δόθηκε μετά από επιτόπια επιθεώρηση του δήμου Πάφου και έκδοση σχετικής γραπτής βεβαίωσης με ημερομηνία 4/7/2003.

«Για το θέμα αυτό έχει ήδη γίνει ιεραρχική προσφυγή προς το υπουργικό συμβούλιο, γι’ αυτό και δεν θα επεκταθούμε περαιτέρω, σεβόμενοι τις διαδικασίες».

Ο όμιλος Σιακόλα κατέθεσε ήδη αγωγή λιβέλλου κατά του κ. Φαίδωνος για τις αναφορές του που αφορούν εκμετάλλευση τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Ο δήμαρχος Πάφου στο πλαίσιο χθεσινής δημοσιογραφικής διάσκεψης ισχυρίστηκε ότι το μεγαλύτερο τεμάχιο τουρκοκυπριακής γης που πήρε ο Σιακόλας ήταν καλλιεργήσιμο.

Ο κ. Φαίδωνος διερωτήθηκε κατά πόσο «πριν από τη σύναψη των σχετικών συμβάσεων με την Cyprus Limni Resorts and Golfcourses Plc, η υπηρεσία διαχείρισης τ/κ περιουσιών κάλεσε δημόσια τους πρόσφυγες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη γη που τελικά παραχωρήθηκε στην πιο πάνω εταιρεία ώστε να διαφανεί κατά πόσο υπήρχε ενδιαφέρον από πρόσφυγες ή μήπως σε μια περίπτωση τουρκοκυπριακή καλλιεργήσιμη γη αφαιρέθηκε από συγκεκριμένη γυναίκα πρόσφυγα (Α.Δ.) για να δοθεί στην εταιρεία;».

Πηγή: Stockwatch