Όσο υπάρχουν άνθρωποι που πορεύονται για το κοινό σκοπό υπάρχουν ελπίδες ότι ο τόπος μας θα πάει μπροστά , είπε ο Μητροπολίτης Πάφου

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που πορεύονται για το κοινό σκοπό υπάρχουν ελπίδες ότι ο τόπος μας θα πάει μπροστά , είπε ο Μητροπολίτης Πάφου

Με στόχο την ενθάρρυνση του κόσμου να έρθει βοηθός


στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο ηγήθηκε της καθιερωμένης πορείας Χριστοδούλας στην Πάφο ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος. Η πορεία ξεκίνησε από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου και αντί προς την οικία Επάρχου οι πεζοπόροι κατευθύνθηκαν για πρώτη φορά φέτος προς το εμπορικό κέντρο μέσω της πλατείας Κέννεντυ , της Μακαρίου και της Θερμοπυλών για να επανέλθουν στο Δημοτικό Μέγαρο.

Ο Πάφου Γεώργιος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως ο καρκίνος σήμερα δεν είναι ανίατη ασθένεια, αλλά χρειάζονται πολλά έξοδα για την αντιμετώπιση του λόγο και των συνθηκών που υπάρχουν σήμερα στην Κύπρο και που κάποιοι άνθρωποι εξαιτίας αυτών δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις αυτής της θεραπείας.

Κάναμε έκκληση είπε να γίνουν έρανοι και στις Εκκλησίες σήμερα , και αποτελεί μια υπενθύμιση η σημερινή μέρα, και από το Ευαγγέλιο που ο Χριστός είπε πως τους φτωχούς θα τους έχουμε πάντοτε μαζί μας.

Πρόσθεσε ακόμη πως φτωχοί δεν είναι μόνο εκείνοι που έχουν έλλειψη χρημάτων αλλά είναι και αυτοί – όπως είπε- που θέλουν την συμπαράσταση μας σε κάποια δυσκολία που περνούν.

Παρατήρησε επίσης “πως όσο υπάρχουν άνθρωποι που αφήνουν την ξεκούραση τους και τις δουλειές τους για να πορευτούν για ένα κοινό σκοπό , τότε υπάρχουν ελπίδες ότι ο τόπος μας θα πάει μπροστά.”.

Ο Πάφου Γεώργιος αναφέρθηκε και στην ηρωική γυναίκα την Χριστοδούλα που κυνηγημένη – όπως είπε- από τα στρατεύματα της εισβολής, πάσχοντας από καρκίνο πέθανε κάτω από ένα δένδρο. “ Είμαστε σήμερα στην πορεία και για την μνήμη εκείνης ”, κατέληξε ο Μητροπολίτης Πάφου.

Το μήνυμα πως όλοι μαζί συλλογικά , μπορούμε να δράσουμε πιο αποτελεσματικά και να δώσουμε την μάχη ενάντια στον καρκίνο έστειλε ο πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Πάφου Ανδρέας Σωτηριάδης.

Ο κ Σωτηριάδης αναφερόμενος στην εκδήλωση είπε πως η πορεία Χριστοδούλας είναι καθιερωμένη πλέον στην συνείδηση του κάθε πολίτη , καθότι – όπως είπε- αποτελεί την κατ’ εξοχήν εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης του κοινωνικού συνόλου προς τους πάσχοντες καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας. Κάλεσε τέλος τους πολίτες να αγκαλιάσουν όπως κάθε χρόνο με αγάπη και ανθρωπιά τις δραστηριότητες του Αντικαρκινικού Συνδεσμου , ο οποίος πρωτοπορεί σε πολλούς τομείς στον αγώνα κατά της σοβαρής αυτής νόσου, όπως σημείωσε.

Το μήνυμα της ημέρας ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου Μαρία Ζαβρού είναι ότι διδασκόμαστε από την αείμνηστη Χριστοδούλα η οποία με πολύ μεγάλη ψυχική δύναμη αντιμετώπισε την επάρατη νόσο του καρκίνου.

Για μας συνέχισε , “η αείμνηστη Χριστοδούλα αποτελεί πρότυπο αγωνιστικό και για όλους όσους έχουν περάσει και έχουν βιώσει τα συναισθήματα που βίωσε η αείμνηστη Χριστοδούλα, διδασκόμαστε ότι ποτέ δεν το βάζουμε κάτω και ότι η ζωή χρειάζεται αγώνα”. Την ευχαριστούμε κατέληξε γιατί μας έχει δώσει μηνύματα ζωής , θάρρους και αγωνιστικότητας.

Εξάλλου στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας τον οποία ανέγνωσε το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Ζαβρού , ανέφερε πως ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες της οξείας οικονομικής κρίσης και των σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων, ο αλτρουιστικός αυτός θεσμός καθίσταται ακόμη πιο αναγκαίος , ακόμη πιο ελπιδοφόρος και πιο αξιέπαινος . Η πορεία της Χριστοδούλας συνέχισε, από το τουρκοκατεχόμενο χωριό της προς τις ελεύθερες περιοχές διαγράφει μια στάση ζωής που είναι η κατάφαση στην ζωή μ όλες τις δυσκολίες της και ο αγώνας με πίστη στο μέλλον.