2013 Cyprus Marathon

2013 Cyprus Marathon

Ένα πολύ σημαντικό διεθνές αθλητικό γεγονός θα λάβει χώρα στην Κύπρο την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013.


Πρόκειται για τον καθιερωμένο αγώνα δρόμου Cyprus Marathon, Half Marathon & 10 km Road Race ο οποίος διεξάγεται για 15η συνεχόμενη χρονιά στην Πάφο. Η Οργανωτική επιτροπή του αγώνα εργάζεται εντατικά για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.

 

H διαδρομή του Μαραθωνίου για άλλη μια χρονιά θα έχει αφετηρία την Πέτρα του Ρωμιού από όπου αναδύθηκε η θεά Αφροδίτη. Οι Μαραθωνοδρόμοι αφού καλύψουν την επίπονη διαδρομή των 42,195 μέτρων κατά μήκος του παλαιού δρόμου Λεμεσού – Πάφου θα τερματίσουν στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου. Η εκκίνηση του Μαραθωνίου θα δοθεί στις 7:30π.μ. Όσον αφορά τις άλλες δύο αποστάσεις (Ημιμαραθώνιος & 10 χλμ) θα έχουν σαν χώρο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου με τη διαδρομή να κατευθύνεται προς τη Γεροσκήπου. Η εκκινήσεις του Ημιμαραθώνιου και του αγώνα 10 χλμ. θα δοθούν στις 8:30π.μ.

 

Το ενδιαφέρον για συμμετοχές στον αγώνα είναι ιδιαίτερα έντονο με τις συμμετοχές να έχουν ξεπεράσει τους 400 δρομείς.  Οι δρομείς προέρχονται από την Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Δανία, Αυστρία, Ολλανδία, Φιλανδία, Σουηδία, Ιρλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Λίβανο, Ρωσία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιορδανία, Κατάρ και Κύπρο. Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία του περσινού νικητή του Μαραθωνίου του Λιβανέζου δρομέα Slim Samer  σε μια προσπάθεια του να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ο Ούγγρος δρομέας Andras Nagy θα προσπαθήσει να καλύψει τα 42,195 μέτρα του Μαραθωνίου ντυμένος με τη στολή του γαιδάρου που είναι η μασκότ των Cyprus Morris dancers.

 

Ταυτόχρονα με το αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πανηγυρική ατμόσφαιρα από το χορευτικό συγκρότημα «Ιεροί Κήποι» του Κυρίου Μάριου Γιουκκά που θα παρουσιάσει  ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα που θα συμπεριλαμβάνει Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς με τη συνοδεία βολιού και λαούτου. Παράλληλα οι συμμετέχοντες δρομείς και θεατές θα παρακολουθήσουν μια παράσταση από Αγγλικούς παραδοσιακούς χορούς από την ομάδα των Cyprus Morris Dancers.

 

Βασικός χορηγός του 2013 Cyprus Marathon είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ενώ τον αγώνα επίσης χορηγούν εταιρεία λιπαντικών Castrol, η εταιρεία PrimeTel PLC, η deVere Group (Cyprus), το ξενοδοχείο Aloe Hotel, η Φωτοκίνηση, ο ραδιοφωνικός σταθμός Russian Wave 105.6FM καθώς επίσης και ο Δήμος Πάφου. Όλες οι πληροφορίες που αφορούν το Cyprus Marathon  προβάλλονται στην Ιστοσελίδα του αγώνα www.cyprusmarathon.com καθώς και στο Facebook http://www.facebook.com/CyprusMarathonOfficial Για περισσότερες πληροφορίες αποτείνεστε στο κινητό 99436826 και 99357358 καθώς και στο E-mail: [email protected]