4000 ρούχινες σακούλες για Δ. Γεροσκήπου

4000 ρούχινες σακούλες για Δ. Γεροσκήπου

Ο Δήμος Γεροσκήπου αναμένει να παραλάβει τις 4 χιλιάδες ρούχινες σακούλες οι οποίες θα δοθούν σε κάθε νοικοκυριό ούτως ώστε οι δημότες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν πλαστικές σακούλες, ανέφερε ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Παυλίδης σημείωσε πως ήδη η Τοπική Αρχή έχει έρθει σε επαφή με καταστηματάρχες του Δήμου για να μην δίνουν πλαστική σακούλα και οι προσπάθειες οι δικές μας είναι – όπως είπε – “ να δώσουμε ακόμη και φορολογικές ελαφρύνσεις στους καταστηματάρχες που δεν θα χρησιμοποιούν αυτή την πλαστική σακούλα”.


Tα δυσάρεστα αποτελέσματα είναι γνωστά, είπε ο Δήμαρχος Γεροσκήπου, προσθέτοντας πως δυστυχώς στη Κύπρο χρησιμοποιούνται πάνω από 800 χιλιάδες πλαστικές σακούλες ημερησίως, προσθέτοντας πως το χειρότερο είναι πως το 8% αυτών των σακούλων καταλήγει στις θάλασσες με τα δυσάρεστα γνωστά αποτελέσματα .

Ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως ήδη ο Δήμος Γεροσκήπου διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις για το περιβάλλον τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο ούτως ώστε να φέρει την ευαισθητοποίηση όχι μόνο στα νοικοκυριά.

Επίσης προγραμματίζει εκδηλώσεις μέσα από τα εκπαιδευτήρια , το Γυμνάσιο και το Λύκειο Γεροσκήπου ευελπιστώντας να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, κατέληξε.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)