5300 ανεκτέλεστα εντάλματα ανατέθηκαν στην Αστυνομία

5300 ανεκτέλεστα εντάλματα ανατέθηκαν στην Αστυνομία

Ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανεκτέλεστων ενταλμάτων που αφορούν σε υποθέσεις του Δήμου Πάφου ανατέθηκαν πλέον στην Αστυνομία, προκειμένου να καταστεί εφικτός ο εντοπισμός των πολιτών στους οποίους αφορούν και η είσπραξη των προστίμων.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στον «Φ» ο Δήμαρχος Πάφου, πρόκειται για 5300 τέτοια εντάλματα, από τα οποία ο Δήμος προσμένει ότι θα εισρεύσει στα δημοτικά ταμεία ένα πολύ μεγάλο ποσό, το οποίο παραμένει ανείσπρακτο πολλά χρόνια τώρα.


Ο Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε ότι η δημοτική αρχή στηρίζεται στη συνεργασία της Αστυνομίας για την εκτέλεση των χιλιάδων αυτών ενταλμάτων και στην απόδοση του τεράστιου κονδυλίου στο οποίο μεταφράζονται για τον Δήμο.

Τόνισε παράλληλα ότι πολλά εξ αυτών αφορούν όχι μόνο σε απλές υποθέσεις δημοτών για μικροποσά, αλλά και σε εκκρεμότητες επιχειρηματιών της Πάφου που χρωστούν μεγάλα ποσά στη δημοτική αρχή εδώ και αρκετά χρόνια. Ο κ. Φαίδωνος αποκάλυψε περίπτωση ενός μόνο επιχειρηματία που από το έτος 2010 χρωστά στον Δήμο το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ.

«Από τη μελέτη των ενταλμάτων αυτών και των εκκρεμουσών υποθέσεων γενικότερα», είπε, « προκύπτει ότι τα πλείστα χρωστούμενα στον Δήμο, αφορούν σε εμπορικά υποστατικά που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία Κέννετυ, η οποία πρόσφατα αναπλάσθηκε και αξιοποιείται εμπορικά σε πολύ μεγάλο βαθμό ήδη».

Ο Δήμαρχος Πάφου εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την είσπραξη των ανεκτέλεστων ενταλμάτων, τα δημοτικά οικονομικά θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο, εκτιμώντας ότι το πλεόνασμα των 2,4 εκατομμυρίων που προκύπτει από τον προυπολογισμό του 2018, θα γίνει μέχρι και 2,7 εκατομμύρια κατά την ετοιμασία του αναθεωρημένου προυπολογισμού.

Πηγή: Φιλελεύθερος